Iată cum puteți construi un gard electric pas cu pas (video)

| de AgroElectro | în categoria Info gard electric
Gard electric

Pentru a funcționa în parametrii normali, un gard electric pentru animale necesită multă atenție la detalii. Fie că îl construiți pentru a proteja animalele sau pentru a le alunga pe cele sălbatice care provoacă diverse pagube, acest ghid video împărțit în 7 episoade vă va fi cu siguranță de folos. (puteți urmări seria de episoade la finalul acestui articol).

Ce veți regăsi în cele 7 episoade video?

Episodul 1: Montarea țărușilor

Pentru această procedură puteți folosi unelte uzuale, însă dacă vreți ca gardul electric să reziste pe termen lung, este recomandat să fiți atent la toate indicațiile de montare din materialul video.

Episodul 2: Locația izolatorilor pe stâlpi

Un factor important îl reprezintă locația unde înșurubați izolatorii gardului electric. Veți vedea și cum trebuie să marcați locația acestora pe stâlpi. De asemenea, veți afla modalitatea prin care va trebui să măsurați înălțimile înainte de înșurubare. Poziția stâlpilor față de firul gardului vă va clarifica tipul de izolatori pe care trebuie să-i folosiți.

Episodul 3: Montarea izolatorilor

Înainte de montarea izolatorilor pe stâlpi va trebui să creați găuri pregătitoare efectuate cu precizie, iar apoi să vă ocupați de înfiletarea izolatorilor, folosind un dispozitiv creat special pentru acest scop. Scopul izolatorului este de a izola galvanic firul gardului electric de stâlp, însă vă recomandăm să folosiți izolatori adecvați pentru părțile diferite ale gardului.

Episodul 4: Montarea și tensionarea firului

La un gard electric pentru animale va trebui să începeți montarea firului de la un izolator de capăt sau de la un izolator de poartă. Este important să folosiți conectoarele potrivite pentru a fixa capătul firului. Pasul următor este să tensionați firul, evitând greșeli care pot afecta funcționalitatea pe termen lung.

Episodul 5: Asamblarea porților

Asamblarea porților se face prin intermediul câtorva elemente indispensabile. Porțile unui sistem de gard electric au scopul de a oferi un punct de trecere pentru animale, mașini și oameni. În practică, puteți alege între o poartă durabilă și o poartă folosită des, care are în componență firul de gard electric.

Episodul 6: Sfaturi pentru evitarea defecțiunilor

Vă recomandăm sa țineți cont de sfaturile utile pe care le veți regăsi în seria noastră de 7 episoade. Aceste sfaturi pentru construirea unui gard electric sunt întotdeauna binevenite pentru a preveni eventuale probleme, dar și pentru a putea obține o conexiune electrică durabilă. În materialele video veți afla care sunt cele trei modalități prin care putem alimenta cu curent gardul electric.

Episodul 7: Cum îl punem in funcțiune?

Acesta este momentul în care puteți pune în funcțiune gardul electric, nu înainte de a vă asigura că ați alimentat corect aparatul cu curent, folosindu-vă de metodele amintite în video. Dacă ați procedat bine, aparatul de gard electric trebuie să emită sunete de descărcări electrice în fiecare secundă.

Dați click sau atingeți imaginea de mai jos pentru a urmări pas cu pas pe YouTube cum sa construiți un gard electric:

Iată cum puteți construi un gard electric pas cu pas (video)

Comentarii

Nu sunt comentarii.

    Comentariul Dvs.