Returnare produse

Politica de retur a SC Agro Electrosistems SRL se aplică, conform OUG 34/2014, în cazul în care ați achiziționat produse de pe acest website folosind metode de comunicare la distanță (online, telefon, email).

Condiții de returnare

Puteți solicita returnarea produselor achiziționate de pe site-ul www.agroelectro.ro în următoarele cazuri:

 • Produsul nu corespunde descrierii publicate pe website. În cazul în care veți constata că produsul nu corespunde detaliilor publicate pe site-ul www.agroelectro.ro, aveți dreptul să solicitați returnarea ei în vederea înlocuirii sau rambursării contravalorii plătite. Dacă se aprobă înlocuirea produsului cu un alt produs, de valoarea mai mare, veți plăti diferența; respectiv dacă produsul cu care se va înlocui cel returnat este de valoarea mai mică, atunci se va face o rambursare parțială (până la valoarea produsul înlocuitor) a sumei pe care ați achitat-o.

 • S-a greșit la livrarea produselor. Dacă v-au fost livrate alte produse decât cele comandate, trebuie să semnalați acest lucru imediat și să refuzați preluarea coletului. Puteți solicita returnarea produselor livrate greșit pentru înlocuire, iar dacă produsul dorit nu mai este pe stoc, veți putea opta pentru rambursarea integrală a sumei achitate. Dacă se aprobă înlocuirea cu un produs de valoare mai mare, veți achita diferența, respectiv dacă valoarea este mai mică, veți primi o rambursarea parțială, până la valoarea produsului înlocuitor.

 • Vă răzgândiți și renunțați la cumpărare.

Legislația care se aplică

Conform art. 14, alin. 2 din OUG nr. 34/2014: „va trebui să suportați costul direct al returnării produselor”.

Conform art. 14, alin. 3 din OUG nr. 34/2014: „sunteți responsabil doar pentru diminuarea valorii produselor care rezultă din manipulări, altele decât cele necesare pentru determinarea naturii, calităților și funcționării produselor”. Diminuarea valorii produsului se suportă de către Dumneavoastră. Suma reprezentând diminuarea valorii produsului se va scădea din suma ce vi se cuvine ca urmare a exercitării dreptului de returnare.

Consumatorul are dreptul să notifice în scris comerciantului că renunță la cumpărare, fără penalități și fără invocarea unui motiv, în termen de 14 zile de la momentul în care vânzătorul a acceptat comanda consumatorului sau, în cazul prestărilor de servicii, de la încheierea contractului, conform OUG 34/2014.

Condiții de returnare

Pentru a formula o cerere de returnare sau a solicita o înlocuire, vă rugăm, urmăriți următoarele pasuri:

 1. Descărcați, imprimați și completați formularul de retragere comandă.

 2. Trimiteți înapoi împreună cu produsele de returnat.

ATENȚIE! Formularul de retragere și produsele trebuie să ajungă ÎMPREUNĂ la noi! În caz contrar nu putem identifica coletele/formularele trimise separat!

În cazul înlocuirii de produse, SC Agro Electrosistems SRL vă va trimite produsul înlocuitor numai dacă acesta îndeplinește condițiile de retur stabilite prin lege. Conform OUG 34/2014, rambursarea contravalorii produsului cumpărat și returnat sau înlocuirea acestuia se va face în maxim 14 zile. Rambursarea banilor sau înlocuirea produselor este posibilă numai în cazul în care produsul returnat îndeplinește toate condițiile de mai jos:

 • Este în ambalajul original;

 • Are toate accesoriile cu care a fost livrat inițial;

 • Se atașează toate documentele care au însoțit achiziția (documente fiscale, certificat de garanție, instrucțiuni de utilizare).

SC Agro Electrosistems SRL are dreptul ca, în momentul recepționării produsului returnat, dacă acesta nu are aceleași caracteristici ca în momentul expedierii către client (din punct de vedere estetic, funcțional sau privind accesoriile și consumabilele), să dovedească diminuarea valorii produselor conform OUG 34/2014.

Costul returnării

Costul returnării este suportat de firma noastră în următoarele cazuri:

 • S-au livrat alte produse decât cele comandate.

 • Produsul ajunge la client în stare neoriginală/deteriorată (din cauza împachetării necorespunzătoare, sau a manipulării necorespunzătoare de către firma de curierat).

Costul returnării este suportat de cumpărător în următoarele cazuri:

 • Produsul trebuie returnat datorită unei erori care provine din partea clientului – de exemplu clientul intenționează schimbarea produsului după ce s-a răzgândit.

 • Clientul dorește returnarea produsului în perioada legală de 14 zile.

Formular de retragere comandă on-line

Formularul se poate descărca mai jos în format PDF. A se imprima, a se completa și a se trimite înapoi împreună cu produsele de returnat.

Datele de contact se pot vizualiza aici.