Cum funcționează gardul electric?

| de AgroElectro | în categoria Info gard electric
Generator de impulsuri pentru gard electric
Generator de impulsuri pentru gard electric

Aparatul gard electric (generatorul de impulsuri) produce în fiecare minut max. 60 impulsuri de înaltă tensiune dar cu amperaj scăzut. Durata unui impuls este de max. 10 milisecunde, tensiunea lui având max. 12 000 V.

Avantajul principal al sistemelor de garduri electrice constă în faptul că animalele pot să se obișnuiască cu limitele definite de împrejmuire. Prin atingerea gardului electric animalul se electrocutează dar nu suferă leziuni, iar după 2-5 atingeri i se dezvoltă un reflex de spaimă care îl va ține în interiorul împrejmuirii sau animalele sălbatice departe de gard.

Un sistem de gard electric este alcătuit din 5 elemente importante:

  1. Aparatul gard electric (generator de impulsuri) – generează impulsurile de înaltă tensiune.

  2. Gardul electric, format în principiu din sârmă , din fire, benzi sau frânghii care conțin inserții metalice care conduc electricitatea.

  3. Stâlpi care susțin firele gardului electric.

  4. Izolatori – elemente speciale care asigură o izolație galvanică adecvată între gard și firele prin care trece tensiunea înaltă.

  5. ?product-category-link? – conexiunea între generatorul de impulsuri și pământ.

Principiul de funcționare al gardului electric

Animalele care ating firele gardului electric generează scurtcircuit între fir și pământ. Astfel, fiecare obiect, având o rezistență electrică semnificativă, aflat în conexiune directă cu firul gardului electric, poate să reducă eficiența sistemului sau chiar poate să oprească funcționarea lui în totalitate. Deoarece materialele cu rezistență electrică ridicată sunt conductori buni de înaltă tensiune, chiar și în vreme uscată, obiectele (de exemplu plantele) care ating firele gardului electric pot scurtcircuita sistemul. Astfel este indicat ca firul gardului să se atingă doar cu izolatori, dar nu și cu plante sau alte elemente de teren.

Comentarii

Un comentariu.
  • Vasile Tero | 5 februarie 2020, 12:11 (de 4 ani, 2 luni)
    Eu doresc sa realizez aceasta imprejmuire electrica in primul rind pentru oameni, in al 2-lea rind pentru animalele salbatice, pentru rozatoare in pamint si in final pentru gainile brahma. Tot odata as dori sa primesc din partea dumneavoastra o oferta de pret. Nu stiu cum o veti da , dar ar fi bine sa mi-o dati pe metru liniar. Dimensiunile imprejmuiri sunt de 50x40 m, inaltimea gardului de 1,7 m.

Comentariul Dvs.