Gard electric pentru urși

| de AgroElectro | în categoria Info gard electric
Urs

Locuințele amplasate în zonele de munte impun necesitatea unei atenții deosebite asupra unor detalii ce țin de siguranța locatarilor și a animalelor domestice. Urșii sunt din ce în ce mai prezenți in locurile populate de oameni.

Frecvența crescută cu care urșii ajung în apropierea caselor sau chiar în orașe îi sperie pe mulți dintre oamenii care au locuințe în astfel de zone. Urșii sunt animale sălbatice care, în căutare de hrană, se îndreaptă către zonele locuite de oameni. În speranța că vor găsi ceva de mâncare, pot face ravagii sau chiar și victime umane sau animale.

Animalele domestice, precum câinii, pisicile, vacile, oile sau caii pot fi speriați de intruși de acest gen. Pe lângă faptul că le vor crea o stare de temere, animalele domestice pe care le aveți în curte pot fi atacate sau chiar ucise. În fața unor astfel de riscuri, există soluții practice pentru a asigura un nivel ridicat de protecție - gardul electric.

Gardul electric pentru ursi oferă protecție și pentru culturi agricole. Unul dintre motivele din care urșii frecventează teritoriile apropiate de zonele locuite, este sursa ușoară de hrană. Protecția acestor culturi este importantă atât din punct de vedere al siguranței oamenilor care lucrează pe câmp, cât și din perspectiva prevenirii pagubelor agricole.

Video: Gard electric vs. regele urs

Iată cum am surprins video un urs care se apropie prea mult și se sperie de firele gardului electric, atingându-se ușor de acestea. În momentul în care ursul primește șocul electric, o ia la goană spre pădure, în direcția din care a venit. Șocul electric nu cauzează însă leziuni, așadar sănătatea și integritatea corporală a ursului nu este în pericol, acesta doar se sperie.

Recomandări pentru construcția gardului împotriva urșilor

Generator de impulsuri: luând în considerare dimensiunea urșilor și faptul că au păr relativ lung, este nevoie neapărat de un generator de impulsuri puternic, de cel puțin 4-7 Joule.

Tip conductor: având în vedere greutatea corporală a urșilor, este necesară procurarea unui conductor cu o rezistență la rupere mare – în mod exclusiv frânghie pentru gard electric.

Gard: pentru a ține la distanță urșii și puii lor, se recomandă construcția unui gard format din minim trei rânduri plasate la 25 cm, 60 cm și 95 cm, măsurate de la sol. Firul de jos împiedică pe puii să treacă sub gard. Se recomandă ca stâlpii gardului să fie din lemn masiv sau din țevi de fier, și să fie plasate la distanțe de max. 5-6 m.

Schema de construcție gard, recomandă pentru urși
Schema de construcție gard, recomandă pentru urși

Galerie foto

Comentarii

Nu sunt comentarii.

    Comentariul Dvs.